hardver

GKrellM - a professzionális rendszerfigyelő Windows és Linux rendszerekre

Szeretnéd tudni, hogy mi folyik a számítógépen, miközben "homokórázik", de nincs türelmed nyitogatni a Parancssort vagy a Terminált és a Feladatkezelőt? Ez a leírás bemutat egy a Windows és Linux rendszerekre egyaránt nagyon régóta elérhető és még ma is használható profi megoldást, amellyel részletesen testre szabva valós időben bármikor rápillanthatunk például a számítógépünk hálózati adatforgalmára vagy a processzor és a memória használatára.

_

12 indok, amiért a Linux jobb a Windows 10-nél

A Windows 10-et a megjelenésétől számítva mind a mai napig nagyon sok ember elégedetlenül használja. Számukra hasznos információkat és tanácsokat nyújthatnak az alábbiak.

_

Professzionális rendszerkarbantartás a Windows 10 rendszeren

A számítógépet, ahogyan például egy gépjárművet is a megfelelően zökkenőmentes működés érdekében rendszeresen karbantartani szükséges. Ez a leírás a számítógép rendszerének karbantartásához nyújt egyfajta segítséget.

_

Laptopok és mobiltelefonok akkumulátor-használatának részletes kielemzése, javítása

Eddigi leírásaimban már részletesen bemutattam a Linux és a Windows rendszerű számítógépekre is olyan lehetőségeket, amellyel hosszabb élettartamot nyerhetünk ki laptopunk akkumulátorából. Most pedig a Windows 10 alapú laptopok és mobiltelefonok részére nyújtok olyan további információt, amellyel még gazdaságosabbá tehetjük azok mindennapos használatát.

_

A RAM-memória optimalizálása a Windows 10 rendszeren

A gyengébb teljesítményű számítógépek használói gyakran tapasztalhatják, hogy több program párhuzamos futtatásakor a számítógép egyre lassabb működésű lesz. Ennek egyik oka lehet például a számítógép RAM-memóriájának megtelése is. A probléma orvoslására kövessük az alábbi lépéseket.

_

Szkennelés a Windows 10 rendszeren

Ahogyan sok más feladatra, a dokumentumok és képek szkennelésére is többféle lehetőséget nyújt számunkra a Windows 10.

_

Merevlemezek és SSD-meghajtók élettartamának ellenőrzése

A számítógépek - élettartami szempontból nézve - egyik legérzékenyebb részegységei a háttértár-egységek - pl.: USB-meghajtók, merevlemezek és SSD-meghajtók. Az alábbi rövid leírást követve leellenőrizhetjük, milyen állapotban vannak merevlemezeink és SSD-meghajtóink jelenleg, és előreláthatólag mennyi idő van még azok élettartamából, mielőtt végleg tönkremennének.

_

Váltás az Intel vagy NVIDIA videokártyák használata között az Ubuntu Linux rendszeren

Bizonyos típusú laptopok esetében felmerülhet az a lehetőség - NVIDIA Optimus - , hogy a gyárilag beépített Intel és NVIDIA videokártyák használata közül tetszőlegesen választhassunk. Alapértelmezés szerint az Intel van használatban - de ahhoz, hogy például játszani tudjunk gépünk maximális grafikai teljesítményét kihasználva, át kell váltanunk az NVIDIA grafikus vezérlőkártyára.

game

Oldalak

Feliratkozás RSS - hardver csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.